Всички страни от ЕС затвориха въздушното си пространство за руски авиокомпания,

...
Всички страни от ЕС затвориха въздушното си пространство за руски авиокомпания,
Коментари Харесай

Целият ЕС затвори въздушното си пространство за Русия

Всички страни от Европейски Съюз затвориха въздушното си пространство за съветски самолетна компания, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в неделя вечер.

Вчера Русия затвори небето си за самолетните компании на България, Полша и Чехия като ответна мярка по отношение на затварянето на небето над трите страни за съветски самолети.

„ Затваряме въздушното пространство за Русия, предлагаме възбрана за кацане, долитане и прехвръкване в Европейски Съюз на притежавани, наети или ръководени от съветски жители и организации летателни средства “, сподели Фон дер Лайен. „ Това включва самолетите и на олигарсите “.

България въведе забрана за политане, кацане и нахлуване на съветски самолети във въздушното пространство на страната от 00:00 ч. на 26 февруари. Въздухоплавателни средства с лиценз, публикуван от Руската федерация, не могат да навлизат в суверенното въздушно пространство на България, в това число това над териториалните води, гласи решението на Министерски съвет.

Мярката се предприема по отношение на изострянето на военния спор и в символ на взаимност с Украйна, посочиха от министерството. Така България стана следващата европейска страна, която затваря небето си за съветски самолети.

Фон дер Лайен заяви още, че за първи път в историята си Европейски Съюз ще финансира закупуването и доставката на оръжия и друго съоръжение за страна, която е обект на нахлуване – Украйна.

Налага се и възбрана на съветски медии в Европейски Съюз като ТВ-канала „ Russia Today “ и „ Спутник “.

Европейски Съюз ще наложи и наказания на Беларус като съдружник на Москва при нашествието в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР